Aktiviteter

Asker skolekorps deltar på stevner, arrangerer konserter og drar på turer hvert år. Her er en oversikt over hva vi holder på med.

Høstseminar
Hver høst reiser juniorene og seniorene sammen på høstseminar til et leirsted på østlandet. Vi blir bedre kjent og øver på nye konsertstykker, leker og har det gøy sammen.

Høstkonserten
Hver høst inviterer Asker skolekorps til konsert . Alle tre korpsene spiller stykker de har øvd på gjennom høsten.

Julekonserter
Ingen julestemning uten julekonserten til Asker skolekorps. Får du ikke den med deg, kan du høre oss spille i Asker kirke under gudstjenesten på julaften. Asker skolekorps tar også spilleoppdrag for bedrifter og organisasjoner som ønsker å få de ansatte i julestemning.

Vinterseminar
Hver vinter reiser juniorer og seniorer på seminar til et sted på østlandet. Der får musikantene instruksjon på eget instrument, i tillegg til at vi har fellesøvelser. Søndag kan musikantene velge mellom ulike utendørsaktiviteter.

Stjernekonsert
I februar/mars arrangerer vi stjernekonsert. Dette er på mange måter generalprøven før Akershusmesterskapet. Alle musikanter får utdelt en stjerne til å feste på uniformen denne kvelden – derav navnet på konserten.

Distriksmesterskapet for korps
Junior- og seniorkorpset deltar i Akershusmesterskap S for korps i mars hvert år. Rundt 90 korps deltar gjennom hele helgen – i ulike klasser. Asker skolekorps senior spiller i 2. divisjon, og seniorkorpset vant i 2015.

Loppemarked
Asker skolekorps arrangerer et av landets største loppemarked i Askerhallen i april/mai hvert år. Juniorkorpset og aspirantene spiller for loppemarkedets gjester, mens seniorene og foreldrene selger lopper og står i kiosken.

17. Mai
17. mai spiller seniorkorpset oppe på Skaugum som Kronprinsparets eget husorkester og leder deretter Hofstads skoles elever og lærere ned til skolen.  Juniorkorpset marsjerer rundt Skaugum sammen med barnetoget, og spiller på Jansløkka skole og Drengsrud skole.

St. Hans på Hvalstrand
Asker skolekorps står for musikk og underholdning, bål, grill og leker på St. Hansaften hvert år. Bålet tennes kl 20.00.

Korpstur hver sommer
Aspirantene reiser på tur til Hunderfossen for å spille konsert for gjestene i parken, i tillegg til å bade og ha det gøy. Juniorene reiser på korpsstevne i Norge, mens seniorene reiser på korpstur til utlandet hvert år.

Asker Skolekorps Seniorkorps under Distriksmesterskapet (DM) 2014 der de spilte i 2. divisjon. I 2015 vant korpset Distriksmesterskapet.