Dirigenter

Øvelse med Asker Skolekorps

Dirigent Tanja Räsänen har mange knep for å holde motivasjonen, humøret og konsentrasjonen oppe under øvelsene.

Asker Skolekorps er delt inn i tre korps: aspirantkorpset, juniorkorpset og seniorkorpset. Hvert korps ledes av hver sin dirigent som sørger for instudering og innøving av repertoairet. Aspirantkorpset ledes av Inger Farstad, juniorkorpset av Silje Solvang og seniorkorpset av Tanja Räsänen. Assistentdirigent i seniorkorpset er Kristoffer Wøien, og konsertmester er Aurora Hersvik. Vi har også vår egen slagverksinstruktør ved navn Håkon Skjæret.

Tanja Räsänen
tanjaTanja Räsänen er dirigent for seniorkorpset. Hun er fra Lieksa i Finland og har sin dirigentutdanning fra Sibeliusakademiet i Helsinki, Finland. Hun har også en master i kammermusikk som klarinettist. I vår fikk hun også en andreplass i “Nordic Wind Band Conference and Conductors Competition”. Tanja har over 10 års erfaring som dirigent for profesjonelle og amatører i symfoniorkestere, blåseorkestere og brassband. I Finland dirigerte hun flere lokale korps, før hun høsten 2014 flyttet fra Finland til Holmenkollen i Oslo. I tillegg til Asker Skolekorps, er Tanja ansatt som dirigent og kunstnerisk leder i Nittedal og Hakadal Janitsjar og RØST (Regionkorps Øst, i regi av NMF). Hun har også vært innom Vestre Aker Janitsjar og vikariert litt i Lommedalen Skolekorps.

Silje Solvang
10953109_10153011960310575_447558055_nSilje Solvang er dirigent for juniorkorpset. Hun er fra Holvik utenfor Måløy i havet ytterst i Nordfjord. Der spilte hun i det lokale skolekorpset, Holvik Skulekorps, fra hun var 8 til hun var 19 år. I tillegg spilte hun i Torkangerpoll Musikklag og Nordfjord Ungdomskorps. Senere har hun gått på Toneheim Folkehøyskole på Hamar og studert musikk på Musikkonservatoriet ved Høgskolen i Tromsø med eufonium som hovedinstrument. Der dirigerte hun samtidig Borgtun Musikkorps. I 2002 flyttet Silje til Oslo og startet og jobbe i Asker Skolekorps. I tillegg til å være juniorkorpsdirigent i Asker Skolekorps, dirigerer hun seniorkorpset i Eikeli og Eidsmarka Skolekorps og underviser eufonium, bariton og trombone ved Asker Kulturskole.

Inger Farstad
IMAG1342 3-2Inger Farstad er dirigent for aspirantkorpset. Hun er fra Froland, og begynte hennes korpskarriere i skolekorpset der, Froland skolekorps. Inger er utdannet vokalpedagog med tillegg – kordireksjon og tidlig musikk fra Rogaland Musikkonservatorium. Ellers har hun jobbet som sanger/danser på Rogaland teater. Nå dirigerer hun Asker Mannskor og jobber som frilans-sanger ved siden av å være vår aspirantkorpsdirigent.

 

Håkon Skjæret
HakonHåkon Tollefsen Skjæret er slagverkinstruktør i Asker Skolekorps. Han kommer fra Hokksund, og startet som 7-åring i Hokksund Jente- og Guttekorps. Senere gikk han på musikklinja ved St. Hallvard videregående skole, og var i flere år deltaker på TUP (talentutviklingsprogrammet ved Norges Musikkhøgskole). Han har også tidligere vært instruktør og leder for NSFs trommekorps i Buskerud. Håkon studerer nå klassisk slagverk og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole.