Om oss

I Asker skolekorps er vi 70 musikanter fra 9 til 18 år. Vi rekrutterer musikanter fra Drengsrud, Hofstad og Jansløkka skole. Korpset er et av Askers eldste skolekorps og ble etablert i 1925. korpset er Foreldredrevet og tilbyr gode dirigenter med høy kompetanse som bidrar til å skape et bra fritidstilbud for barn og unge i vårt nærområde.

I Asker skolekorps har vi få og effektive dugnader, med ett loppemarked på vårparten som hovedinntektskilde.  Vi mottar i tillegg midler fra flere offentlige støtteordninger slik at bare en tredjedel av korpsets kostnader dekkes via egenbetaling.

Vi deltar på mange ulike arrangementer i lokalmiljøet vårt i løpet av året.  Vi spiller flere konserter, deltar på ulike kulturarrangementer og du ser oss selvsagt på 17. mai. Da spiller vi fast i borggården på Skaugum om morgenen, inkludert fanfaren ved flaggheising.

Vi har også ansvar for å arrangere familiefest på Hvalstrand på St.Hansaften hvert år. På julaften spiller seniorkorpset under familiegudstjenesten i Asker kirke.

 

Korps er i vinden som aldri før og det rapporteres om rekordrekruttering fra hele landet. 

Enda flere foreldre har skjønt hvor verdifull det er at barna lærer å spille et instrument. Nyere forskning viser at når barn spiller musikk, fører det til endringer i hjernen som forbereder arbeidsminnet, omtrent slik trening øker muskelstyrke og utholdenhet. Barn som spiller et instrument utvikler bedre kobling mellom den logiske venstre hjernehalvdel og den kreative høyre. Disse koblingene beholder man hele livet når det først er etablert, men det er for sent å begynne når man er voksen!Vi er opptatt av at alle skal få være med og at barna skal få utvikling tilpasset sitt nivå.

Har du barn som har lyst til å spille i korpset vårt? Se egen side om dette i menyen over.